Friday, May 26, 2017

Thought 21:44


"Zati, jum NU Sentral"
"Jum"



"Zati, nak makan mana?"
"Kat mulut"


"Oi, nak ikut aku tak balik ni?"
"Mana?"
"KL Gateway"


"Zati, aku nak beli dadah"
"Kafein is not good okay"
"Not now zati"


"Kau rushing?"
"Tak. Asal?"
"Ampang Park weh"
"Okay"




"Apa sedap eh kak?"
"Semua sedap"


"Hokaido for the last"
"Sure fyyyy"



Terima kasih kepada member Food Hunting. Dah boleh menyimpan untuk Session 2.

Selamat Berpuasa. 

Minta maaf kepada semua.

K lah bye.

Friday, May 19, 2017

Thank God

Memang Tuhan tu adil. Pergi seorang Dia ganti lebih daripada seorang.

Terima kasih.


Dialog version.

Wujudnya benda benda macam ni masa aku tengah serabut.

"....datang lah, boleh makan kentang badut"
"..iye nanti zati datang"

**********

"Zati balik ni jum coffee"
"Starbuck again?"
".... aku stress"
"Untuk kau fy semua boleh"

Duit habis.

***********

"Mesti baru balik keje kan"
"Aku dah sampai rumah"
"Tiap hari kau balik mesti buat story busking"
".... stalker"

***********

"Ni jam aku ni"
"..... pinjam lah"
"Tapi ini Baby G. Only for Baby"

***********

".... sebab awak ini saiko"

***********

"..... sebab tu dia sayang lu and nak lu juga walaupun dia ada orang lain...."

*************

"Mak kak ngah balik lambat"
"Pergi mana?"
"Makan kat kak pah"

**************

"Jum lah. Boleh makan dekat mantaya"
"Keje lah"
"Lepas ni dah tak jumpa"
"Iye. Tunggu sana kejap lagi sampai"

Nasi goreng dan milo ais.

**************

"Apesal lambat? Janji pukul berapa?"
"Eeleh zati pun dulu selalu lambat"

**************

"Masa bosan lah kau call aku"
"Iye lah masa bosan lah. Habistu?"
"Iye ahhh dulu selalu"
"Baik ah ni aku call dari tak call langsung"

Kau dah kahwin weh.

***************

".... jaga diri bebaik. Selamat malam"
"......baca doa sebelum tidur selawat mengucap semua. Selamat malam Izzati Nadiah"

******************

"Timberland is legend and Dr Martin is hipster"
"Ooooo jadi dua dua elok?"
"....pilih lah yang mana elok dengan tak elok"

*****************

"Selambe kau pakai seluar jeans pergi keje"
"Suka hati aku lah"
"Kau nak pergi mana?"

Tak. Aku nak merayau.

*******************

"..... kau makin selesa dengan diri kau hari ini. Walaupun orang salah kan kau....."

Terima kasih.

********************

"..... kau pilih untuk berkawan dengan lelaki tu tapi perempuan tu nampak kau kejar dia"

Manusia.

*********************

"... dulu pun dia buat saya macam dia buat awak sekarang"

Sebab tu awak redha dengan dia

*********************

"Boleh tak kau masuk kan aku kat tempat keje kau"
"Hanya anak jati johor saje"
"Kau kena sedar ayah aku dan ayah kau adik beradik"

**********************

"Oi datang sini boleh?"


Saturday, May 13, 2017

Wise man say

Sometimes,

'Hei Teletubies. Faster eat. I have a work to do!'
'Okay'

Kho gayi tu ye kis jahaan mein? main yahaan hoon dekh to zara.

It was easy. You were there so often. You gave me things. You cared so much. It was too easy for me to use you. You never cared when I blew you off or cheated on you. You always came back. So I kept doing it. I wanted to see how much shit I could put you through before you gave up with me.

You'll realize one day.

Good Bye.

Sunday, May 7, 2017

A long time ago



If i ever decide to give up on you, just understand how much that took out of me. Im the type to give endless chances, always have your back when youre wrong and truly accept you for who you are. When the rest of the world doesnt want you, i will. So if i ever give up on you? Understand it took everyhing i had left inside of me and care of you, there isnt anything on the this planet i wouldnt do for you. 

I forgot to remind myself not to fall in love to much and not to be so kind. I forgot to remind myself that i  not that strong to go through things like this all over again. I forgot to have some pity to my heart. I forgot to tell myself that i shouldnt be existing.

I forgot to remind myself what i do right now will hurt somebody heart. But i didnt care.

Im happy.