Monday, February 20, 2017

Human Problem.

Hi,

If you're going to stab me in the back, be smart enough to cover up the knife.

sebab tu ada istilah buat baik berpada pada and I am done here. cukup sekadar bertegur sapa dan jangan di buat musuh.

you get it?

Saturday, February 18, 2017

Memory


People change, so memory is the most beautiful thing.

So, lets keep our memory together back.

'Are you sure?'
Yes I am

Monday, February 13, 2017

Perilaku manusia

Manusia ni, sifat benci dia terhadap seseorang cepat betul merebak. Untuk kesalahan atau kesilapan kecil, kalau boleh dia ajak kebencian tu berkampung ramai ramai.

Hal yang kecil saje dia lakukan, dekat mata orang lain, dia macam pernah menghancurkan dan menyusahkan hidup kau saje dengan cara pembencian kau tu.

Ada orang, dia dah buat hal dia pun kau nak sakit hati sangat sampai nak canang cerita bukan bukan. 

Seronok ke setiap hari hidup macam tu?

Satu pencapaian ke bagi kau kalau kau boleh ajak orang ramai percaya dengan kata kata kau dan benci orang lain? 

ha ha ha. 

Appreciate your life please.

Yang dulu

Orang yang dulu kita percaya
Orang yang dulu kita kongsi cerita
Orang yang dulu kita bangga untuk ada
Orang yang dulu kita sepi tanpa dia
Orang yang dulu kita lepak sama sama
Orang yang dulu kita sayang macam gila

Orang yang dulu kita pekakkan telinga bila dimengata

Mati.
dalam sini (tuding kepala)

Untuk kamu.

Kuat kuat pun
Baik baik pun
Tuhan uji.

Tuhan ada.

Selain aku yang rindu.
Tuhan pun rindu kamu

Berdiri ye sayang.
Aku tolong.

Saturday, February 11, 2017

Kata-kata terakhir

yang paling susah adalah untuk berpura-pura bahagia tanpa kau.

yang paling susah adalah untuk senyum as if nothing ever happened.

yang paling susah adalah untuk berhenti mengucapkan kata-kata itu lagi.

dan yang paling susah sekali adalah untuk teruskan perjalanan ini tanpa each other.

Have a safe ride,
My luckless romance.

RANDOM 10

CRY AS HARD AS YOU WANT TO. BUT ALWAYS MAKE SURE, WHEN YOU STOP CRYING, YOU'LL NEVER CRY FOR THE SAME REASON AGAIN. 

Monday, February 6, 2017

Random 8

I used to believe in when you love something, you fight for them. But I learnt something in a hard way. That sometimes it's not worth it to fight for. You need to let go. Stop holding on and let go.

Biasalah tu

Tengah selak selai selai novel.

'Dulu ada lah sorang tapi dia dah pergi dah'
'Dulu ada lah sorang? Kahai. Siapa lak?? Maci***'
'Dulu tu orang yang sama. Orang tu saje yang dah ada peganti.'
'Ceeiiit memain kan! Nak kena ni'

Betul lah, manusia ni hatinya mudah berubah.

Pickup line

'Tak elok kan menceroboh, berdosa tau tak'
'Maaf pakcik, habis pakcik ceroboh hati saya boleh pulak? Tak berdosa ke?'
'Adakah ini ayat pickup line? Hahaha. Menceroboh hati awak tak salah. Hehehe'
'#siscuba'

Thursday, February 2, 2017

Dialog 1


'Zati, boleh ke panggil orang?'
'Boleh saje, orang tu kan manusia'
'Habis tu boleh ke tak panggil orang?'
'Boleh'
'Boleh ke tak boleh?'
'Tak boleh awak. Saya minta maaf ye'

Wednesday, February 1, 2017

Random 7

*Lagu radio*

satu satu aku mahu kamu
dua dua hanya kita berdua
tiga tiga bersama sama selamanya

takkan ada lagi cinta yang setara
kau dan aku
kau dan aku

ucapkanlah kata-katamu dengan gurau sendamu
jelaskanlah apa kau mahu
kan ku sedia menunggu

tetiba lagu tu berkumandang dan kita menyanyi bersama dalam kereta merah.