Friday, December 16, 2016

Random 3

I have feelings for you, but I act like I don't care, because these feelings got me scared. So yeah.

Random 2

Perempuan pun susah nak bezakan layanan lelaki yang anggap dia just a friend or more than that.

Sebab layanan kau sama macam dulu.

Hm

RANDOM 1

Terlalu cemburu.

Sampai aku terlupa yang "kita hanya kawan".

Monday, December 5, 2016

thoughts : 1:53 pm

can we go back to the days where it was just You and Me? we were so happy back then. carefree, no drama, just a boy and a girl who were simply crazy for each other. i miss those days. all we have now are the memories of what we used to be and the thoughts of what could have been. urghhh hate this feeling. 
😣




eh nak 2017? adoi kelakar. 

Friday, December 2, 2016

saje kata

tadi saje aku pusing pusing.
sekali aku tak tau kenapa aku masuk simpang rumah kau.
ajaib kan?
orang kata kalau rindu lalu dekat kawasan rumah pun terubat.
sebab tu aku lalu bawah flat kau.
terubat sikit.
tak lama lagi rumah tu kosong.
lepas ni boleh lah aku buat buat lalu kat sana.
belakang rumah kau tu kan rumah pakcik aku.
jadi mana tau berjumpa lagi.
masa tu mungkin kau dah berbini.
tak pun kau dah beli GTR.
masa tu aku dah ada banglo.
tak pun range rover merah sebijik.
masa tu mungkin kita bestfriend.
takpun stranger.
okay lah.

tadi aku mesej kau minta hadiah.
'nanti kalau alif banyak duit, belikan zati nikon 1 ye'
'Ya Allah mok makin mahal......'


elok lah tu, kira macam ganti DSLR yang aku tengah guna sekarang ni. hehehehehehehe

Monday, November 28, 2016

thank you love

"Kadang aku terfikir sendiri. Buat apa jaga hati orang lain. sedangkan hati kau senang senang orang permainkan. hah nampak bodoh"

Sunday, November 27, 2016

Mimpi

Aku pernah mimpi.
Banyak kali sampai aku nak kira memang tak dapat lah.
Mimpi yang paling aku ingat...

1. aku ada kat tempat lapang tapi bagi aku sempit. 
2. aku mimpi orang yang sama berulang ulang. 
3. kemalangan. 
4. derhaka dengan mak abah.
5. aku terjun bangunan padahal jatuh katil.
6. aku ada kat dalam air padahal nak kencing.

Aku harap malam ni aku dapat mimpi miliki sebuah rumah tapi kalau betul aku nak realisasikan mimpi tu satu hari nanti.


Boleh tak aku nak ulang balik convo aku? hm. masa tu dah lah aku kena demam campak. aku ingat jerawat rupanya pop pop. habis hilang perasaan aku nak meraikan hari bahagia Diploma aku. Walaupun selebet peduli apa sebab aku dah siap jahit sehelai baju kurung moden dengan hasil titik peluh sendiri kot.

Memang tak makeup langsung sebab gatal weh 😭 redha saje lah...

Tapi apadahal aku boleh merayau lagi malam tu dekat sungai besar dengan si buncit tu sementara nak tunggu keluarga aku sampai homestay.

Redha saje lah orang tu tidur serumah dengan keluarga aku. hahahaha 😂😂😂

Boleh tak kalau aku nak dia datang dalam mimpi aku hadiahkan aku sebiji Lancer? 

Dah lah bye

Saturday, November 26, 2016

Again.

'Berapa ringgit kena?'
'Rm180 sayang'

Kenapa murah benar sayang tu?
Kenapa?

Jangan lah buat aku macam ni.
Aku dah banyak kali tegur.
Kau dah ada pilihan yang kau pilih.

'Apa salah aku?'
'Kau takda salah. aku yang alpa'

'Manakan sama dikau yang kucinta dengan segala rasa itulah janji kita'

Aku tak pernah lupa janji kita. tapi sekarang kau yang mungkir janji. siapa yang hipokrit sekarang? 

Kau atau aku?

Satu masa

Satu perkara kau kena ingat.
Yang aku tak pernah lupa kau.
Cuma aku malas tunjuk.

Sebab bila aku tunjuk kau tak hairan.
Bukan kalah atau sengaja diam.
Tapi sedar aku bukan orang penting.
Ramai lagi orang yang kau nak bagi perhatian.

Sakit kalau ikutkan rasa ini.
Kalau aku teruskan mesti lagi binasa,
Jadi biar saje.

Pergilah beri mereka perhatian,
Rasanya aku dah tak kisah.
Peduli apatah lagi.
Goodbye.

Friday, September 2, 2016

Hati.... Kosong

Hati orang aku peluk.

Aku belai.

Aku tantang.

Aku timang.








Hati aku?

?????????????????

Thursday, August 11, 2016

Ucapan ke 23 tahun ❤️


I wanna thank you for staying longer than usual, just to make me feel better. 
I want to thank you for seeing my real face behind my mask and always being there for me. 
You are the one who knows my secret, my real me, my problems.
You know who I am. You often know how to handle me. I appreciate you so much.
Thank you for being in my life. Walaupun sekejap. Jaga diri jaga hati jaga solat
jaga makan dan simpan duit untuk masa depan jangan jadi seorang yang boros.
Selamat Hari Jadi yang ke 23 tahun dan semoga menjadi yang terbaik. 
Happy Birthday MyBestBoy 
❤️❤️❤️

Monday, August 8, 2016

#1


Ohh ya lupa.
Kau beriya pada mulanya.
Lepastu aku terhegeh hegeh sampai penghujungnya.
Yaa, Im fine 😊